Vin sărbătorile, vin…

Momentul a fost anunţat de primarul Florin Birta în direct, pe propria pagină de Facebook. Spre deosebire de anii anteriori, municipalitatea nu a mai făcut un eveniment din aprinderea luminilor de sărbători pentru a evita aglomeraţiile.

„Iată că de câteva minute a fost pornit iluminatul de sărbători în Piaţa Unirii din Oradea. Dacă până acum aveam un eveniment festiv pe această temă şi erau adunaţi 40 – 50 de copii să pornim împreună iluminatul de sărbători, din păcate, în condiţiile actuale nu ne-am mai permis să organizăm un astfel de eveniment şi atunci iluminatul a fost pornit odată cu iluminatul stradal”, a declarat Birta.

Primarul de Oradea a declarat că, deşi anul acesta municipalitatea nu va organiza tradiţionalul târg de Crăciun, a decis să împodobească un brad în piaţa centrală pentru ca orădenii să intre mai uşor în atmosfera sărbătorilor de iarnă.

„Chiar dacă nu vom aveam un târg de Crăciun, un patinoar, o roată sau căsuţe în zona centrală am hotărât să împodobim oraşul în straie de sărbătoare pentru a simţi cu toţii magia şi spiritul sărbătorilor de iarnă”, a spus edilul.

„Respectaţi restricţiile!”

Birta i-a mai îndemnat pe orădeni să respecte restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus pentru ca numărul îmbolnăvirilor să scadă, iar viaţa să revină, treptat, la normal.

„Dacă acum câteva săptămâni rata de infectarea se ridica la aproximativ 9 infectări la mia de locuitori, în aceste zile, chiar azi, rata de infectare a coborât sub 6, la 5,68 la mia de locuitori. Asta înseamnă că împreună, noi toţi, dacă vom respecta în continuare măsurile, vom ajunge la o rată de infectare mult mai mică şi vom putea încet, să repornim activităţile care sunt închise, restaurante, cafenele şi toate celelalte activităţi care se supun restricţiilor în acest moment”, a declarat Birta.

Sura https://m.ebihoreanul.ro/stiri/a-fost-pornit-iluminatul-de-sarbatori-in-oradea-vezi-cum-arata-160335.html

Fii primul care comenteaza on "Vin sărbătorile, vin…"

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu se va publica.


*