Acţionăm pentru APE – A.P.A

Ne bucurăm să vă anunțăm că, începând de vineri, 17 iulie, România are prima infrastructură de colectare separată, sub forma unor animale marine gigant, care reprezintă cele mai cunoscute specii protejate din apele din România. Acestea sunt amplasate pe 3 dintre cele mai importante plaje din stațiunile turistice de pe litoralul românesc: Plaja Reina din Constanța, Plaja Nomad din Năvădori și Plaja Eminescu din Mangalia.

Cele 4 sisteme gigant, reprezentând doi delfini, un sturion și o broască țestoasă au rolul de a trage un semnal de alarmă asupra impactului pe care deșeurile îl au asupra animalelor acvatice.

Infrastructura este lansată în cadrul programului “Acţionăm pentru APE – A.P.A”, iniţiat de Asociația Act for Tomorrow în parteneriat cu Kaufland România, realizat cu sprijinul Administraţiei Apele Române Dobrogea-Litoral. Prin ediția din 2020 a programului APA ne-am propus ca, sub umbrela “Stop plasticului din ape”, să mobilizăm comunitățile să se implice în prevenirea și combaterea poluării cu plastic a apelor din România și să aducem acest subiect pe agenda publică.

Fii primul care comenteaza on "Acţionăm pentru APE – A.P.A"

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu se va publica.


*