Marea Adunare Generală de la Chișinău

Steagul Romaniei Mari - stiri oradea
Steagul Romaniei Mari - stiri oradea

Stiri Oradea va informeaza :

Unioniștii cheamă românii de pretutindeni la Marea Adunare Generală de la Chișinău, unde va fi semnată Declarația de Unire. Au fost invitați toți deputații din Parlamentele celor două state românești

Mai multe Asociații unioniste vor organiza la 25 martie curent, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău un miting cu genericul „La sfat cu cetățeanul, la sfat cu suveranul”, unde se va semna Declarația de Unire, în contextul faptului că tot mai multe localități și raioane din R. Moldova au semnat declarații de reunire cu România. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă prezentată de către organizatorii evenimentului, transmite Romanian Global News.

Ținând cont de faptul că evenimentul este de o anvergură națională, organizatorii au invitat toții cei 101 de deputați din Parlamentul Republicii Moldova, pentru a participa la acest miting destinat semnării Declarației de Unire.

Totodată, în cadrul Marii Adunări, unioniștii vor cere celor două Parlamente de la Chișinău și București să semneze la 27 martie curent, Declarația de Unire în Legislative, și să recunoască Actul de întregire a Basarabiei cu România din 27 martie 1918.

Marea Adunare Națională va începe cu un marș, care va porni din toate orașele României, finisându-se în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău.

La eveniment se va semna trei documente:

– Declarația Marii Adunări Naționale de reintregire a țării prin recunoașterea Actului de Unire a Basarabiei cu România din 27 martie 1918, ca fiind un act oficial, care să intre în vigoare în prezent

– O cerere adresată celor două Parlamente ale României și Republicii Moldova, prin care să convoace o ședință comună unde vor semna această declarație

– O hotărâre prin care, Marea Adunare Generală, va împuternici o delegație, compusă din primari, consilieri locali, care au votat declarația de reîntregire a țării și reprezentanți ai societății civile, care la 26 martie să se prezinte la Parlamentul Moldovei și la Ambasada României, pentru a le înmâna aceste documente semnate și să participe la ședința comună a Parlamentelor din 27 martie.

Reamintim amintește că până în prezent 103 de localități din Republica Moldova au semnat declarația de unire simbolică, adică circa un milion două sute de mii de cetățeni.

Un mesaj video al președintelui Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a devenit viral pe internet la doar câteva ore de la publicarea acestuia pe profilul său de Facebook. George Simion face apel către toți românii, îndemnându-i să vină la data de 25 martie, ora 12:00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire din 1918.


http://10tv.md/2018/03/06/video-viral-pe-internet-george-simion-face-apel-catre-toti-romanii-de-pretutindeni/

Stiri  Oradea .ro

Fii primul care comenteaza on "Marea Adunare Generală de la Chișinău"

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu se va publica.


*